Wat Is Collageen ?

Wat is collageen?

We hebben waarschijnlijk allemaal wel al eens gehoord van collageen, een collageen type, gehydrolyseerd collageen of collageenvezels. Misschien heb je al eens een collageen supplement zien staan, heb je al eens gehoord van collageen poeder of van huid collageen. Toch weten we vaak niet waar al deze termen precies voor staan, en waar collageen nu precies goed voor is. We vragen ons af wat doet collageen precies, en hoe de collageen aanmaak precies in zijn werk gaat. Het is dus hoog tijd om hier verandering in te brengen!

Collageen type voor eiwitten

Er is een collageen type en dit is eigenlijk een belangrijk eiwit die lijm vormt in het lichaam. Dit meest voorkomende eiwit geeft structuur aan bijvoorbeeld je nagels, spieren en botten. Hiernaast zorgt het ook nog eens voor de elasticiteit van de huid. Het maakt je huid stevig dus! Nu weet je dus precies wat je neemt als je een collageen supplement tot je neemt, maar waarom zou je dit nu precies doen en wat weet jij van collageen type?

Waar zit collageen in?

Collageen is dus goed voor je als je je huid graag stevig wilt laten voelen, maar waar kan je collageen dan precies in vinden? Om collageen binnen te krijgen kan je de keuze maken tussen twee opties. Of je kiest ervoor om een collageen supplement te gaan slikken, of je gaat je voeding aanpassen om meer collageen binnen te krijgen.

Productie van collageen en essentiële aminozuren

Er zijn veel verschillende types collageen en dit zie je terug in de productie van collageen. Als je bepaalde voeding, zoals plantaardige producten tot je neemt, dan neemt je menselijk lichaam hieruit natuurlijk allerlei stoffen op, en zo ook collageen. De collageenaanmaak kan je stimuleren door dierlijke voedingsmiddelen zoals bouillon of vis tot je te nemen, maar ook plantaardige producten zoals groenten fruit en soja doen het goed! Door deze voedingsmiddelen te eten stimuleer je de collageen aanmaakt en zorg je voor het anti aging effect en dat je huid soepel blijft!

Wat zijn collageen supplementen?

Op het moment dat jij wel geïnteresseerd bent in de voordelen van collageen, zoals het anti aging effect, het goede effect op de menselijke huid met betrekking tot huidveroudering en rimpels, maar wanneer je het een te grote stap vindt om te gaan letten op je huidige voedingspatroon, dan is er gelukkig nog een andere manier. Je kan natuurlijk allerlei redenen hebben waarom je liever geen collageen haalt uit je voeding, omdat je dit simpelweg lastig vindt, of omdat je een bepaald dieet volgt.

Collageen supplementen in slikken voor vitamine c

Goed nieuws! Collageen kun je ook tot je nemen door een collageen supplement te slikken! Tijdens het slikken van de supplementen krijg je bijvoorbeeld vitamine c en vitamine a tot je, en krijg je ook nog eens veel goede proteïnen binnen. Vitamine C is ook belangrijk voor je weerstand. Vitamine C vind je vooral in citrusvruchten. Er is onderzoek gedaan, en de supplementen hebben dezelfde invloed als de voeding! Je krijgt hierdoor minder fijne lijntjes, je bindweefsel komt beter uit en het doet ook nog eens er goed voor je kraakbeen.

Waarom collageen?

Nu jij precies weet wat collageen is, en waar je collageen uit kan halen, dan is het misschien ook fijn om te weten waarom je voor collageen moet kiezen! Collageen heeft een fantastisch effect op je huid. Zeker met betrekking tot huidveroudering. De stevigheid van je huid, de vermindering van fijne lijntjes en nog veel meer andere voordelen. Naast voordelen voor de huid, biedt collageen ook voordelen voor bijvoorbeeld je haar en nagels. Kortom, collageen doet alleen maar goeds!

Naturalnest Collageen Sachets

NaturalNest Collageen Shots

Naturalnest Collageen tablets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.