Wat doet collageen?

Wat doet collageen?

Vraag jij je af wat collageen is en waarom je collageen poeder zou moeten gebruiken? De collageen supplementen van Vitaminenest kunnen je huid beschermen en nagels en haar mooier maken.

Wat collageen inhoudt

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam dat een lijmvormende werking heeft. Collageen peptiden en collageen zorgt ervoor dat je spieren, gewrichten, nagels, botten en haar hun structuur en elasticiteit behouden. De collageen poeders van Vitaminenest kunnen een aanvulling zijn als er bij jou sprake is van een collageen afname.

Waarom is het nodig om collageen van Vitaminenest te gebruiken?

Ons lichaam maakt menselijk collageen aan tot onze 25e, maar daarna wordt de aanmaak van collageen steeds minder. Op je 50e maakt je lichaam zelf bijna helemaal geen collageen meer aan en wordt het minder makkelijk in het lichaam opgenomen. Hierdoor ontstaan rimpels, fijne lijntjes en cellulitis. Collageen is dus een belangrijk eiwit in het lichaam en zonder collageen krijg je een slappe huid en huidveroudering. Daarnaast zorgt de verminderde aanmaak van collageen ervoor dat je botten, bindweefsel, pezen, kraakbeen en weefsels slap worden. Hierdoor kun je reumatische aandoeningen krijgen. Om die reden is het dan ook belangrijk om collageen stimuleren met een collageen product of collageen supplement van Vitiminenest. Onze supplementen stimuleren de aanmaak van collageen en aminozuren.

Elasticiteit door collageen en elastine

Collageen zit in de huid, denk bijvoorbeeld aan je gewrichten, weefsels, bloedvaten en huid. Tussen de lederhuid en het onderhuids bindweefsel zitten de belangrijkste huidonderdelen zoals haarzakjes en bloedvaten. Tussen deze lagen zitten de collageenvezels en elastine. Elastine is het meest vergelijkbaar met collageen, want het is ook een lijmvormend eiwit dat ervoor zorgt dat de huid zijn stevigheid behoudt. De lederhuid bevat 30% collageen. De aanmaak van collageen en elastine zorgen voor elasticiteit, soepelheid en stevigheid van de huid. Daarnaast is collageen goed voor de botten en het kraakbeen.

De invloed van roken, zon en suiker op collageen

Er zijn diverse factoren die de aanmaak van collageen kunnen verminderen. Je kunt het beste de zon vermijden om rimpels en huidveroudering tegen te gaan, want het lichaam maakt collageen minder goed aan als het door bepaalde factoren wordt beïnvloed. Roken, uv straling en suiker zorgt ervoor dat de bloedvaten en de verschillende soorten bindweefsel collageen type i minder goed opnemen.

Typen collageen supplementen van Vitaminenest

Wij verkopen allerlei soorten collageen. Een collageen supplement bevat vitamine c, collageen type i, type ii, vitamine a, en collageen hydrolysaat. Welk collageen supplement het beste bij jou past, is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Wij verkopen gehydrolyseerd collageen, collageen supplementen, poeders en pillen. Onze collageenproducten hebben een positief effect op het hele lichaam en de collageenvezels. Zo worden huidveroudering en rimpels tegengegaan.

Nieuw als klant?

Als je één van onze producten koopt als nieuwe klant, dan krijg je korting op je bestelling als je de vereiste velden invult bij de bestelling. Probeer de collageen producten van Vitaminenest eens uit, je zult niet teleurgesteld worden!

 

NaturalNest Collageen Sachets

NaturalNest Collageen Shots

NaturalNest Collageen 60 Tabletten

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.