Hoeveel collageen per dag?

Hoeveel collageen per dag?

Als het goed is heb jij vast al eens gehoord over gehydrolyseerd collageen. Of je nu een gram collageen poeder gebruikt of een andere vorm van een gram collageen poeder, collageen supplement of een van alle andere collageen producten. We weten vaak alleen dat gehydrolyseerd collageen goed voor je huid is, maar wat gehydrolyseerd collageen precies is en welke soorten collageen je nodig hebt is nog een vraag. Er is bijvoorbeeld ook plantaardig collageen wellicht heb je meer collageen nodig voor verschillende soorten bindweefsel.

Moet je collageen innemen en heb je collageen nodig?

Wat soortenmet je doet is vaak een raadsel. Laat staan dat we de hoeveelheid gehydrolyseerd collageen weten die we op een dag tot ons zouden moeten nemen. Als jij graag meer wilt weten over alle fantastische effecten die je kan hebben wanneer je dit product gebruikt, dan ben je hier aan het juiste adres! Vitamine c, gezonde gewrichten en een mooiere huid zijn fijne bijkomende effecten van verschillende soorten collageen. Neem een schepje collageen en zo weet je zeker dat je voldoende collageen binnen krijgt.

Wat is collageen?

Zoals je dus weet hebben we allemaal wel eens gehoord van collageen. Veel mensen weten niet wat deze eiwitten precies zijn en waar ze goed voor zijn. Over het algemeen lijkt onze kennis over collageen niet zo best te zijn, dus wij gaan hier verandering in brengen! Collageen bestaat om te beginnen uit eiwitten die een soort lijm gaan vormen in het menselijk lichaam. Het is dus een lichaamseigen eiwit. Deze eiwitten geven structuur aan bijvoorbeeld je nagels, botten en spieren en dus ook aan je huid. De voordelen die collageen aanmaak heeft op je huid zijn bijvoorbeeld het geven van stevigheid en structuur, maar ook het geven van elasticiteit en het verminderen van rimpels.

Waar zit collageen in?

Nu jij weet dat deze wonder eiwitten bestaan, wil je vast weten hoe je deze het beste nemen kan en wat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid collageen precies is. Je kan collageen vinden in bijvoorbeeld collageen poeder of collageen supplementen. Deze kan je makkelijk tot je nemen en geven een goed effect. Voor het zelfde effect kan je ook zorgen door te letten op je voeding. Met bepaalde voedingsstoffen zoals vis, groenten, fruit en soja kan je de collageen aanmaakt goed stimuleren! De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid collageen is 10 gram per dag. Je kan dus gemakkelijk uitreken hoe je hier aan kan komen, om je collageenproductie te optimaliseren!

Waar is collageen goed voor?

We hebben het natuurlijk al een beetje verklapt, maar onderzoek uit verschillende bronnen toont aan dat collageen voor heel veel verschillende dingen goed is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bindweefsel, je bloedvaten, je spieren, je haren, je pezen, je gewrichten, je nagels en ga zo maar verder. Door de functie van collageen om structuur te geven binnen je lichaam, geeft dit lichaamseigen eiwit dus ook structuur aan bijvoorbeeld die huid en haren en zorgt het hiermee bijvoorbeeld voor een beter bindweefsel met minder rimpels en meer elas

 

NaturalNest Collageen Sachets

NaturalNest Collageen Shots

NaturalNest Collageen 60 Tabletten

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.