#1 in Collageen, Vitamines en supplementen

De allerbeste kwaliteit van Nederland. Hoogwaardige supplementen voor betaalbaar bedrag. Niet tevreden? Geld terug!👌

Bekijk alle collagenen Supplementen

Best sellers

Hardlopers van deze maand

Bekijk alle populaire producten
VITAMINNEST

Hoogwaardige supplementen speciaal voor jou gemaakt

Gedreven door jouw gezondheid creëren wij hoogwaardige voedingssupplementen, met een combinatie tussen natuur en wetenschap.

Supplementen

Supplementen, ofwel voedingssupplementen zijn voedingsstoffen ter aanvulling op de gezonde voeding.

Ontdek alle supplementen

VitaminNest

Trust nature. Ons motto en onze drijfveer. Een gezond leven leiden is belangrijk, nu misschien wel belangrijker dan ooit. Het liefst ook zo natuurlijk mogelijk. Geen poespas of ingrediënten waar je vraagtekens bij zet, maar écht puur natuur.

Soms moet je even een stapje terug doen en dat weten we bij VitaminNest maar al te goed. Het dagelijks leven kan je in de weg staan en veel van je vragen. Dit vergt veel van je lichaam, je huid en je gezondheid.

Collageen

Ontdek Collagenen

Supplementen

Ontdek Supplementen

Supplementen voor kinderen

Ontdek Supplementen voor Kinderen

Collageen

Veelgestelde vragen over Collageen

Waar is collageen allemaal goed voor?
Collageen ondersteund de celdeling en het bindweefsel in de huid, haar, nagels en ook botten. Daarnaast heeft collageen nog vele andere voordelen, zoals het versnellen van de stofwisseling, het verbeteren van de spijsvertering, verhoogt de vetverbranding, geeft een boost in het immuunsysteem en draagt bij aan het in balans brengen van de hormonen en je humeur.

Kan je dik worden van collageen?
Dik wordt je alleen wanneer je meer calorieën consumeert dan je dagelijkse verbranding is. Eet je bijvoorbeeld 2500 calorieën per dag, maar verbrand je er maar 1500. Dan zul je aankomen. In een schepje collageen zit gemiddeld 40 calorieën, dus daar zal je niet dik van worden.

Hoelang duurt het voordat je resultaat ziet van collageen?
Ieder mens en lichaam is uniek, waardoor de resultaten bij iedereen verschillend kunnen zijn. Over het algemeen kun je na 30 dagen al verschil in de huid, haren en nagels merken.

Welk tijdstip kun je het beste collageen innemen?
Om ervoor te zorgen dat je het beste uit je collageen innamen haalt, kun je collageen het beste in de avond innemen. S’ Nachts gaat je lichaam namelijk in herstelmodus en kan het de ingenomen nutriënten die in de collageen zitten beter opnemen. Op die manier zorg je ervoor dat je optimaal gebruik maakt van de voedingsstoffen die in collageen zitten.

Hoe snel wordt het opgenomen?
Wanneer je collageen poeder slikt, worden de voedingsstoffen sneller opgenomen door het lichaam. Dit heeft te maken met dat de eiwitten al gehydrolyseerd zijn. Wanneer je een schepje collageen inneemt, kunnen je darmen de eiwitten al na 1 uur verwerken en komen de belangrijke voedingsstoffen in je bloed terecht. Als je capsules of pillen collageen slikt, is dit proces trager vanwege de omhulsel of de compacte pil.

Is het mogelijk om te veel collageen in te nemen?
Over het algemeen kun je niet snel te veel collageen innemen. Heb je per ongeluk 2 schepjes genomen omdat je vergeten was dat je er al 1 had genomen die dag, dan hoef je je geen zorgen te maken. Het lichaam is prima in staat de eiwitten te verwerken die in de collageen poeder zitten. Wanneer je echt te veel inneemt, bijvoorbeeld 10 schepjes in 1 keer, kan het zijn dat je last krijgt van je darmen en buik.

Ontdek Collagenen